onsdag 13 januari 2010

Skapat bröd!

Idag har jag skapat men inte av papper utan av deg!

Vi fick en jättefin bok i julklapp, signerad av författarinnan själv Heléne Johansson (kusin till min man). Boken är så fin och inspirerande och heter Bröd från Brunkebergs Bageri.

Har väntat 2 veckor på denna stund, det tar ett tag att tillverka Levain som är basen i Pain Blanc det bröd jag gjort. Varje steg i processen är gjord med kärlek och omsorg, från vildjäst av russin, till vetesurdeg, fram till fördegen Levain och degen med dess slutprodukt som nyligen kom ut från vår ugn. Nu luktar det underbart i köket!

Det första brödet har jäst i en gammal inmjölad brödkorg och fick på så vis ett vackert mönster.



Det andra fick jäsa i ett durkslag med inmjölad bakduk som lagt sig i härliga veck och gett ett annorlunda men även det vackert mönster. Andra brödet sjönk ihop lite när det åkte in i ugnen. Troligtvis fick det jäsa lite för länge trots att jag satt in det i kylen under tiden det väntade på sin tur till ugnen.


Barnen njöt härligt nybakat bröd till mellanmål!
Tack än en gång för en underbar bok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar